l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

Tohum Otizm Vakfı

Otizmli çocuklar için tohum otizm vakfı güncel konuları değerlendirerek bu konuda somut çözüm seçenekleri sunuyor. Son yıllarda ortaya çıkan otizm, farkındalık isteyen ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir hastalıktır. Bazı uzmanlar çocuklara yapılan aşılarda bulunan koruyucu maddelerin bebeklerde beyinde hasara yol açtığını savunmaktadır. Ancak tam olarak nedeni bilinmeyin otizm çağımızın en önemli hastalıklarından birdir.

Otizm Belirtileri

Göz teması kurmama, bu hastalığın en önemli belirtilerinden biridir. Otizmli çocuk yalnız kalmayı sever ve çocuklarla oynamayı sevmez. Parmak ucunda yürüme, birebir iletişimden kaçınma ve bazı konularda inatçı olma gibi belirtiler otizmin habercisidir. Ancak her otizmlinin farklı özelliği vardır. Kimi tablet ve bilgisayarla oynamayı çok sever, kimi de aşırı spor yapmayı sever. Günümüzde bazı derece alan sporcular otizmlidir.

Otizm Tedavi Edilebilir mi?

Uzmanlar bu hastalığın tedavi edilebilir olduğunu belirtmektedir. İlaçlı tedaviden çok sosyal hayata dahil etme ve özel rehabilitasyon eğitimi otizmli bireylerin topluma kazandırılmasında etkili olmuştur. Otizmle birlikte oluşan bazı hastalıkların tedavi edilmesi tedavi sürecine yardımcı olmaktadır. Bu kategoride en büyük görev anne ve babaya düşmektedir.

Anne ve baba öncelikle çocuğun hasta olduğunu kabullenmelidir. Otizmli çocuğa normal bir çocuk eğitimi verilemez. Onların hayata bakış tarzı farklıdır. İşitsel algısı zayıf olan hastalar için görsel eğitim faydalıdır. Bu konuda uzman olan rehabilitasyon eğitim kurumları, otizmli çocukların farklı algı türünü keşfederek işe başlıyor.

Tohum Otizm Vakfı

Tohum Otizm Vakfı

Otizmli Bireylerin Eğitimi

Çocuk gelişimi anne ve baba tarafından her zaman gözetim altında olmalıdır. Otizm 2-3 yaşından itibaren net bir şekilde anlaşılmaya başlar. Otizm eğitimi küçük yaşta başlamalıdır ve çocuğun sosyalleşmesi için özel eğitim verilmelidir. Eğitim programında;

Otizm Vakıfları

Anne ve baba için otizmli çocuk zor bir süreçtir. Her ne kadar anne ve baba çocuğu için her türlü fedakârlığı yapsa da bu konuda eğitim almış eğitmenler ve eğitim hizmeti sunan vakıflar daha etkilidir. Otizmlilerin eğitimi özeldir ve özel eğitim programına ihtiyaç duyar.

Otizm Ve Toplumsal Çözüm

Toplumsal anlamda otizmlilerin dışlanmaması ve topluma kazandırılması gerekir. Rehabilitasyon eğitim kurumları bu konuda eğitim verirken, toplum bireylerinin de bu konuda bilinçlendirilmesi ve otizmli bireylere sahip çıkması gerekir.

Whatsapp
ETBİS