Dozaj Pompası
Havuzlarda sıvı kimyasal ile dezenfeksiyon sağlamak için kullanılan klor ve ph dozaj pompası çeşitleri, fiyatları ile endüstriyel kullanıma uygun farklı kimyasalların dozajına imkan sağlayan çeşitli dozaj pompası seçeneklerini inceleyebilirsiniz.
Havuzda granül olarak kullanılan klor ve ph düşürücü yerine sıvı klor ve sıvı ph kullanımı ölçümü ve otomasyon sistemi ile beraber bir takım problemleri ortadan kaldırır.
Büyük ölçüdeki havuzlarda sıvı klor ve sıvı ph düşürücü-yükseltici kullanımı için Seko, Antech, Gemaş, Emec ve Zodiac marka klor ve ph ölçümü yapan otomatik sıvı kimyasal dozaj pompası kullanmak verimlidir.
Tuz klor jeneratörü kullanılan özel yüzme havuzlarında ve villa havuzlarında tuzdan klor üreten jeneratörlere ilave olarak ph ölçüm ve dozajlaması yapan sıvı ph dozaj pompası kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Tuz klor cihazlarının üretiminde opsiyonel olarak veya sonradan ilaveli dozaj pompası kullanımı havuzda klor ve ph kaynaklı problemleri ortadan kaldırdığı için en çok tercih edilen modellerdir.
Birçok kimyasal ve mekanik arıtma sistemi, ağartıcı içeren sodyum hipoklorit (NaOCl) gibi bir su kimyası ile havuzları dezenfekte etmek için tasarlanmıştır. Su kalitesindeki ürünlerin çoğu sodyum hipoklorit içerir, ancak satın almak istediğiniz ürün türüne bağlı olarak konsantrasyonları önemli ölçüde değişir, bu nedenle satın almayı planladığınız dezenfektanın önerilen konsantrasyonunu bildiğinizden emin olun.Klor Çeşitleri Klor, birçok dezenfektanın aktif maddesidir.
En yaygın türleri arasında sodyum hipoklorit, kalsiyum hipoklorit (veya sodyum dikloroizosiyanürat), kloramin-T ve kloramin-B bulunur. Ayrıca bazı ürünler klor dioksit, klor triflorür veya klor ve klor dioksit kombinasyonu içerir. Sodyum hipokloritEn güçlü oksitleme kapasitesine sahiptir, ancak aynı zamanda en yüksek klor talebine sahiptir, bu da havuzu sterilize etmek için yeterli aktif dezenfektan üretmek için havuzdaki organik bileşiklerle reaksiyona girmek için büyük miktarda klor gazı gerektirdiği anlamına gelir.
Suda çözündüğünde, sodyum hipoklorit, dezenfektanlar oluşturmak için organik maddelerle reaksiyona giren, ancak aynı zamanda havuzda metalik bir tat ve koku bırakabilen metal ile hızla reaksiyona giren hipokloröz asit üretir.Ancak Avrupa’da klor dioksit, kloraminler ve daha etkili diğer dezenfektanlar, havuzları sterilize etmek için tercih edilen yöntem olarak hipokloritin yerini almıştır.
Çoğu durumda, bir havuz veya spa sahibi veya işletmecisinin bir klor solüsyonu satın alması gerekir çünkü sodyum hipoklorit solüsyonu diğer klor formlarından daha konsantredir. Bununla birlikte, birkaç nedenden dolayı sodyum hipoklorit içeren bir solüsyon seçebilirsiniz.
Aynı miktarda aktif klor için gerekli olandan çok daha yüksek konsantrasyonda hipoklorit kullanabilirsiniz.
Sıvı kimyasalların bulunduğu bir havuz için dozaj pompası satın alırken, onu kloru veya aynı veya farklı özelliklere sahip farklı bir kimyasalı uygulamak için kullanıp kullanmayacağınızı belirlemelisiniz. Klorun veya sıvı kimyasalın türü, ne tür bir dozaj pompasına ihtiyacınız olacağını belirleyecektir. Çoğu klor ve klor bazlı kimyasalın farklı dozaj pompaları vardır ve hepsinin artıları ve eksileri vardır.
Klor ve Sıvı Kimyasal Dozaj Pompaları Nedir?Bir pompa, havuzdaki suya sıvı kimyasal sağlayan sürekli veya aralıklı bir pompadır. Sıvı kimyasalların uygulanmasında kullanılan iki farklı tip klor dozaj pompası vardır ve bunlar aralıklı ve sürekli dozaj pompalarıdır.
Dozaj pompaları, havuzdaki suya verdikleri kimyasalların cinsine, boyutlarına ve uygulamalarına göre sınıflandırılır. Dozaj pompaları hem dalgıç hem de yüzeye monte dozaj pompaları olarak mevcuttur. Yüzey montajlı pompalar, havuz skimmerinin üzerine havuz yüzeyine monte edilir.
Bu tip dozaj pompasının avantajı, temizlenmesinin kolay olması ve hareketli parça gerektirmemesidir. Yüzeye monte pompa kullanmanın dezavantajı, kimyasalın su içinde eşit olarak dağılmamasıdır. Öte yandan, kimyasalların suya eşit şekilde dağıtılmasını sağlamak için pompa, çok fazla türbülans ve döküntü bulunan havuzun derinliklerine yerleştirilebilir.
Dalgıç dozaj pompaları, yüzeye monte pompalardan biraz daha pahalıdır ve çok fazla birikinti bulunan havuzlar için önerilmez. Bir dozaj pompası satın alırken, hangi tipi kullanacağınızı seçmeniz gerekecektir.
Ek olarak, havuzunuzda klorlu su olup olmadığını ve varsa ne tür sıvı kimyasal kullanmanız gerektiğini belirlemeniz gerekecektir.
Klor dozu 2,0 ppm olan bir havuz, klorlu su içeren havuz olarak kabul edilir. Klorlu havuzların çoğu sıvı kimyasal doz gerektirmez. Ancak, kloru olmayan bir havuz, havuz suyunu dezenfekte etmek için bir doz sıvı kimyasala ihtiyaç duyacaktır. Bunun nedeni, klorun tek başına ortamdaki tüm mikroorganizmaları öldürmeye yetmemesidir.
Sadece su içeren bir sistem kullanma seçeneğiniz olabilir ve herhangi bir havuz kimyasalı almanıza gerek olmayabilir, ancak bu seçenek her tür havuz için ideal değildir. Kimyasallar hakkında endişelenmeden veya karıştırmadan havuzunuzun keyfini çıkarabilmeniz için klor ve havuz pH ürünlerinizi bulmanıza yardımcı olmak için buradayız. Yüzme havuzunuzun bakımı için gereken kimyasallar arasında klor ve havuz pH ürünleri bulunur. Klor ve havuz pH ürünleri gibi havuz kimyasallarının uygun şekilde kullanılmadığı takdirde tehlikeli olabileceğini zaten biliyor olabilirsiniz. Ancak hangi kimyasallara ihtiyacınız olduğunu, ne kadar eklemeniz gerektiğini ve bunları nasıl güvenle kullanacağınızı biliyor musunuz?
Havuzunuzun güvenliğini ve sanitasyonunu düzgün bir şekilde sürdürmek için havuzunuz için doğru kimyasal türünü belirlemenize yardımcı olmak için buradayız. Klor nedir? Klor, en yaygın kullanılan havuz kimyasalıdır ve havuzdaki suyu güvenli ve temiz tutmak için gereklidir. Havuzunuzda tuz sistemi varsa klor eklemek isteyeceğiniz ilk şeylerden biridir. Çoğu yüzme havuzu, su kaynaklarının bir parçası olarak tuzla beslenir. Havuz suyunun bir kısmı tazedir ve bir kuyudan gelir ve içine tuz eklenmez.
Klor, klor gazı oluşturmak için genellikle başka bir kimyasal olan sodyum hidroksitle birleştirilen kimyasal bir bileşiktir. Sodyum hidroksit suda kolayca çözünen bir bileşiktir, ancak bu çözeltinin solunması tehlikeli olabilir.
Tuzlu su havuzu kullanıyorsanız, bir ph dozaj pompanız olması gerekir. Aksi takdirde havuzunuz için bir klorlayıcı satın almanız gerekecektir. Havuzunuza klor eklediğinizde, havuzunuz ve kullanımı için uygun pH ve toplam çözünmüş katı (TDS) seviyelerine sahip olup olmadığını görmek için suyu test ettiğinizden emin olmalısınız. Klor Pompaları Nasıl Okunur? Eklediğinizden emin olmak için satın alabileceğiniz farklı klor pompası türleri vardır.
Seko Dozaj Pompası
Seko Dozaj Pompası havuz kimyasallarının gerektiği şekilde havuz suyuna dozajlanmasını sağlar. Panelli modelleri yüzme havuzlarında basit şekilde kimyasal parametre düzenlemesi yapmak için otomatik oransal dozaj sistemine sahiptir.
Klor pH Otomasyon Sistemi havuz suyunun klor ve ph değerini ölçerek otomatik olarak kimyasal maddelerin dozajlanmasını sağlamaktadır. SEKO’nun panel serisi sistemleri küçük ölçekli yüzme havuzları için gelişmiş çözümler sunmaktadır.
Hızlı kurulum sağlayan panelli Otomasyon Sistemleri, hazne tip prob tutucusu, elektrik kutusu ve kontrolör ünitesini de içeren sayısı önceden belirlenen ürünleri bir araya getirmektedir.
Antech Dozaj Pompası
Antech dozaj pompası havuz klor ph ölçümleri ve endüstriyel ürün imalatlarında en çok kullanılan sıvı kimyasal dozaj pompası.
Çalışma basıncı ve kapasitesine göre farklı modelleri mevcuttur. Dozaj pompası fiyatları çalışma basıncı kapasitesine göre değişmektedir.
Gemaş Kimyasal Dozaj Pompası
Havuzlarda sıvı kimyasal dozaj pompası için kullanılan Gemaş dozaj pompaları. pH ve ORP kontrollü modelleri mevcuttur. Panolu olan kontrol cihazları optimum su dengesi için, pH’ın ve klor üretiminin otomatik düzenlenmesini sağlar.
Elektrotları, elektrot kabloları, elektrot akış hücresi ve kalibrasyon sıvıları ile komple set halindedir. Panel üzerine dozaj pompası eklemesi yapılmalıdır.
Emec Dozaj Pompası
Emec dozaj pompaları kimyasalların havuz suyuna gerektiği oranda dozajlanmasını sağlar.
Çalışma basıncı kapasitesine göre farklı modelleri mevcuttur. Klor dozaj pompası fiyatları çalışma basıncı kapasitesine göre değişmektedir.
Blue Lagoon ve Elecro marka ultraviyole UV-C cihazlarını karşılaştırabilir ve kredi kartına peşin fiyatına 3 taksit ile alabilirsiniz.
Dozaj Pompası Nedir?
Dozaj pompası, özel yüzme havuzlarında, yarı olimpik ve olimpik yüzme havuzlarında, endüstriyel üretimlerde, imalat sanayisinde, tarımsal üretim ve atık yönetim merkezlerinde kullanılan sıvıların belirli proseslerden geçirilerek kimyasal değerlerinin kullanıma ve çevreye etkisini nötralize etmek için kullanılır.
Klor Dozaj Pompası Nedir?
Klor dozaj pompası, havuzlarda granül klor kullanımına bağlı sorunları ortadan kaldırmak için sıvı kloru suyun değerini ölçerek havuza dozajlayan cihazlardır. Klor dozaj pompası, havuz klor seviyesini prob aracılığı ile ölçüp, havuz suyuna sıvı klor ilave etmektedir.
21.09.2024 ⚖️ Dozaj Pompası Fiyatları Ne Kadar?
Güncel ⚖️ Dozaj Pompası fiyatları 6222 TL ile 45757 TL arasında değişmektedir. En ucuz ⚖️ Dozaj Pompası fiyatı 6222 TL'dir. ⚖️ Dozaj Pompası fiyatlari, marka, model ve anlık döviz kuruna göre güncellenir.
İkinci El ⚖️ Dozaj Pompası 2. el
2.el ⚖️ Dozaj Pompası sitemizde bulunmamaktadır. Çok sayıda, kullanılmış, sahibinden ⚖️ Dozaj Pompası ikinci el talebi alsak da Bahçe Havuz Market olarak sadece sıfır ürün satışı yapmaktayız. ⚖️ Dozaj Pompası firmadan distribütör/üretici garantisiyle orijinal olarak tedarik edilmektedir.
⚖️ Dozaj Pompası Montajı, Bakımı ve Tamiri
⚖️ Dozaj Pompası montajı nasıl yapılır? ⚖️ Dozaj Pompası monte ve kurulum işlemi için lütfen bize ulaşınız. ⚖️ Dozaj Pompası nasıl temizlenir? ⚖️ Dozaj Pompası bakımı hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. ⚖️ Dozaj Pompası tamiri için sizi yetkili servise yönlendireceğiz.
⚖️ Dozaj Pompası Hizmet Bölgelerimiz: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.