Tuz Klor Jeneratörü
Havuzda tuzdan organik klor üretimi için kullanılan tuz klor jeneratörü, havuz suyunun sürekli hijyenik kalmasını sağlar.
Tuzlu havuz sistemi için gerekli olan tuz klor jeneratörü, ana ünite ve titanyum plakalı hücreden oluşur. Tuz cihazları manuel, otomatik veya ph kontrollü çeşitleriyle sizi büyük bir dertten kurtaracaktır.
Tuz klor jeneratörü son yıllarda kullanımı yaygınlaşmakta, piyasada kanserojen etkiye neden olabilecek granül klora alternatif olarak hem işletme maliyetlerini azaltmakta hem de alerji, deride kızarıklık, göz yanması ve ağır koku gibi etkileri olmaması nedeniyle tercih edilmektedir.
Tuzlu su havuzuna sahip olduğunuzda klor kullanım problemleri olmayacağı için havuz suyu ph değerinin ayarlamak çok basit olacaktır. Tuz klor jeneratörleri satın alırken ph veya orp klor kontrollü cihazlar aldığınızda havuz suyundaki klor ve ph değerleri otomatik olarak ölçülür ve havuz suyu sürekli dengede tutulur. Sizin yapmanız gereken bir işlem kalmayacaktır.
Tuz Klor Jeneratörü Bakımı Nasıl Yapılır?
Tuz klor jeneratörü bakımı için satın almadan önce bazı konuları araştırmalısınız. Tuz klor jeneratörleri titanyum elektroliz hücresi sayesinde klor üretimi yapar. Cihaz titanyum plakalara belirli amperlerde elektrik göndererek elektroliz işlemi yapar. Kireçli su bulunan bölgelerde yaşıyorsanız veya suyunuzda kireç oluşum riski var ise tuz klor jeneratörü bakımı şöyle olmaktadır.
Günümüzde bir çok tuz klor jeneratörü ters kutup teknolojisine sahiptir. Cihaz hücreye yolladığı elektrik akımını tersine çevirerek belirli zamanlarda hücrede oluşan kireçlenmeyi azaltabilir. Böylece hücre içerisinde kireçlenme olmayacağı için verimli olarak kullanım sağlanır.
Titanyum tuz hücresini belirli aralıklarla temizlemek için cihaz elektrik bağlantısı kapatılır, hücre by pass hattındaki vanalar kapatılır ve hücre yerinden sökülür. Titanyum hücre içerisine kireç sökücü sprey sıkılır ve kireçler temizlenir veya hücreyi 2 lt asitle( sıvı ph düşürücü) dolu bir kabın içerisine 30-45 sn civarında daldırıp asitin kireçleri sökmesi sağlanır. Burada anlatılanlar profesyonel havuz mekanikçileri veya operatörleri tarafından yapılması tavsiye edilir.
Havuzda veya tuz klor jeneratöründe kireçlenmeyi önlemek için KalyxX Red Line Kireç Çözücü cihaz kullanmanız tavsiye edilir.
Havuz tuz klor jeneratörü fiyatları, tuzdan klor jeneratörü, Gemaş tuz klor jeneratörü fiyatları, Astral tuz klor jeneratörü, BSpool tuz klor jeneratörü
Havuz Tuz Klor Jeneratörü Nedir?
Havuz tuz klor jeneratörü ve havuz tuz cihazları, sudaki tuzun elektroliz işlemi ile klor üretimini sağlamak ve havuzun klor ihtiyacını karşılamanın ekolojik yoludur. Klor üretimi, havuzda her 1 m3 su için 3-4 kg oranında atılacak tuz sayesinde havuz suyunda çözünmüş sodyum kloridi (NaCl) (sofra tuzu) klor gazına dönüştüren bir titanyum elektrolit hücreden geçirerek sağlanır. Ayrıştırılan NaCl iyon halinde bulunduğu için su içerisindeki tuz kaybolmaz ve sürekli döngüde serbest klor üretimi devam eder. Havuz kimyasalları kullanımı ve işletme giderlerinde % 90 gibi bir ekonomi sağlar. Sağlık bakanlığı kriterlerini tam olarak karşıladığı için büyük işletmelerde denetim, bakım ve malzeme maliyetlerini düşürür. Montaj süresi 1-2 saat gibi kısa bir zamanda tamamlanır ve tuzdan klor üretimi tamamlanır.
Tuz Klor Jeneratörü Nasıl Çalışır?
Hücrenin içerisinde bulunan titanyum plakalara belirli amperlerde elektrik akımı gönderilerek hücre içerisinden geçen tuzlu su elektroliz edilir ve klor gazı açığa çıkartılır. Klor gazı su ile birleştiğinde hipoklorikasit (HOCl) oluşur. Bakterileri öldüren kimyasal oluşum bu hipoklorikasit (HOCl) sayesinde olur. Sistem bu şekilde suyun dezenfeksiyonunu sağlar. Ekolojik bir çözümdür. İşletme maliyetlerini oldukça düşürür.
Tuzlu Su Havuzu Ne Demek?
Tuzlu su havuzu, yüzme havuzlarında dezenfeksiyonu sağlamak için klorun organik şekilde üretilmesi amacıyla tuzdan klor üreten tuz klor jeneratörlerinin kullanılması ve ekolojik bir havuz suyu elde edilmesidir Tuzlu su havuzunda minimum 4 kg/m3 şeklinde bulunan pudra kaya tuzunun eritilmesiyle havuz suyu tuzlu hale gelmektedir. Bu oranı dilerseniz arttırabilirsiniz. Deniz suyundaki tuzluluk oranına ulaşmak için 50 kg/m3 şeklinde tuz dökülmelidir.
Klor Yerine Ne Kullanılır?
Havuzlarda klor yerine alternatif olarak tuzdan klor üreten tuz klor cihazları kullanılabilir. Alternatif olarak ozon ile dezenfeksiyon yöntemi kullanılır. Ultraviyole UV-C cihazları da havuzlarda kullanılan diğer yöntemdir.
Havuz suyuna ne kadar tuz atılır?
Tuz klor jeneratörü kullanılan havuzda havuz suyuna her 1 m3 veya 1 ton için 5 kg tuz atmak yeterli olacaktır. Havuz suyuna dilerseniz minimum 4 kg/m3 olacak şekilde pudra havuz tuzu atabilirsiniz. Havuzda deniz suyuyla eşit oranda bir tuzluluk oranı istiyorsanız 50 kg/m3 olarak tuz oranını ayarlayabilirsiniz.
Havuz tuzu ne işe yarar?
Havuz tuzu, tuzdan klor üreten tuz klor jeneratöründe elektroliz işlemi ile klor üretimini sağlamak ve havuzun klor ihtiyacını karşılamaya yarar.
13.09.2024 🧂 Tuz Klor Jeneratörü Fiyatları Ne Kadar?
Güncel 🧂 Tuz Klor Jeneratörü fiyatları 11734 TL ile 115703 TL arasında değişmektedir. En ucuz 🧂 Tuz Klor Jeneratörü fiyatı 11734 TL'dir. 🧂 Tuz Klor Jeneratörü fiyatlari, marka, model ve anlık döviz kuruna göre güncellenir.
İkinci El 🧂 Tuz Klor Jeneratörü 2. el
2.el 🧂 Tuz Klor Jeneratörü sitemizde bulunmamaktadır. Çok sayıda, kullanılmış, sahibinden 🧂 Tuz Klor Jeneratörü ikinci el talebi alsak da Bahçe Havuz Market olarak sadece sıfır ürün satışı yapmaktayız. 🧂 Tuz Klor Jeneratörü firmadan distribütör/üretici garantisiyle orijinal olarak tedarik edilmektedir.
🧂 Tuz Klor Jeneratörü Montajı, Bakımı ve Tamiri
🧂 Tuz Klor Jeneratörü montajı nasıl yapılır? 🧂 Tuz Klor Jeneratörü monte ve kurulum işlemi için lütfen bize ulaşınız. 🧂 Tuz Klor Jeneratörü nasıl temizlenir? 🧂 Tuz Klor Jeneratörü bakımı hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. 🧂 Tuz Klor Jeneratörü tamiri için sizi yetkili servise yönlendireceğiz.
🧂 Tuz Klor Jeneratörü Hizmet Bölgelerimiz: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.