Havuz Kum Filtresi
Havuz kum filtresi çeşitleri ve fiyatları; polyester kum filtresi, bobin sargı kum filtreleri, plastik havuz kum filtreleri, kuvars filtre kumu ve AFM cam medya, manometreler, filtre kapakları, çok yollu vana çeşitlerini sitemizde bulabilirsiniz.
Gemaş Kum Filtreleri, Astralpool Kum Filtreleri, Atlaspool Kum Filtreleri, Waterfun Kum Filtreleri en çok tercih edilen havuz filtreleridir.
Temiz ve berrak bir havuz için öncelik iyi bir filtrelemedir. Havuz filtre çeşitleri Q300 mm ebatlardan başlayıp Q2500 mm derin yataklı endüstriyel serilere kadar uzanır.
Havuzlarınızın su kalitesi için havuz filtre sisteminin özenli kurulmasını oldukça önemlidir.
İyi bir arıtma için Avrupa’dan ithal AFM cam kumu kullanmak kum filtresinin ömrünü 10 yılın üzerine uzatır.
Standart olarak kullanılan havuz kum filtresi polyesterden imal edilen ürünlerdir. Son dönemde imal edilen plastik hızlı kum filtreleri daha ekonomik çözüm sunmaktadır. Kum filtresi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar filtreleme hızının havuz sirkülasyon pompasının hızının üzerinde olmasına dikkat edilmelidir.
Gemaş Kum Filtresi
Gemaş Kum Filtresi, polyester plastik ve bobin sargı kum filtresi olarak çeşitlere sahiptir. Plastik kum filtresi fiyatları diğer malzemeden üretilen havuz filtrelerine oranla daha uygundur. Polyester filtreler CTP den mamuldür. Polyester filtrelerin plastik filtrelere göre dayanımı daha yüksektir. Polyester kum filtrelerinin üzerine bobin sargısı yaparak polyester kum filtresinin dayanıklılık oranı yükseltilmekte ve havuz kum filtresinin ömrü uzamaktadır. Havuz su hacmine ve pompa gücüne göre filtre seçimi yapılmalıdır.
Filtrasyon üniteleri özellikle hacmi küçük olan makine dairelerinde kolaylık sağlar. Ünite içerisinde kum filtresi ve ona uygun olan havuz pompası mevcuttur.
Havuz kum filtresi ne işe yarar?
Havuz kum filtresi, havuz suyunun temiz olmasını sağlar ve kullanan kişilerin sağlık açısından bir problem yaşamamaları açısından oldukça önemlidir. Havuz filtreleri havuzlarda mantar, virüs, bulaşıcı hastalıklar gibi sorunların önüne geçilmesi için mutlaka kullanılması gereken bir sistemdir. Filtrasyon işlemi kirli suyun pompa basıncı ile filtre içinde dağıtılması ve tortusunu filtre malzemesinde bırakarak temiz şekilde havuza dönmesine dayalıdır. Filtre seçiminde filtre edilecek suyun miktarı ve suyun debisine uygun kapasitede olmasına dikkat edilmelidir.
Havuz kum filtresi nasıl seçilir?
Havuz filtresi seçiminden önce havuzunuza uygun pompa tercihi yapmalısınız. Ve seçtiğiniz havuz pompası ile filtreniz uyumlu olmalıdır. Örneğin kullanılan pompaya göre filtre küçük gelirse, pompanın ürettiği basıncı filtre kaldıramayacaktır ve bu nedenle filtreye gelen kirli su havuza geri dönecektir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken unsur ise havuz suyunun hacmi ve suyun debisidir. Bu parametreler dikkate alınarak yapılan kum filtresi seçimi havuzunuzun hem dezenfeksiyonunu sağlayacak hem de maliyeti düşürecektir.
Havuz filtre kumu nasıl değiştirilir?
Filtre kumunun temiz olması havuzların temiz ve berrak olmasını sağlar. Hızlı kum filtrelerinde yer alan kuvars kumlar 5 yılda bir kere değiştirilmelidir. Havuz filtre kumu filtre kapağının sökülmesi ve içerisindeki kuvars kumun boşaltılması ile başlar. Sonra en alt bölüme kalın filtre kumu, onun üzerine orta ve en üst kısma ince kuvars filtre kumu dökülerek değişir. Belirli periyotlarda kumun değiştirilmesi önemlidir. Temizliğini yitiren kum daha fazla kimyasal kullanımına neden olabilir. Bu da maliyeti arttırır.
Kum Filtresi Nasıl Çalışır?
Filtrasyon işlemi, kirli suyun pompa basıncı ile filtre içinde dağıtılması ve tortusunu filtre malzemesinde bırakarak temiz şekilde havuza dönmesi esasına dayanır. Kum filtreleri bu prensibe göre havuz suyunun dezenfeksiyonunu sağlamaktadır.
Havuz kum filtresi nasıl temizlenir?
Zaman içerisinde filtredeki kum taneciklerinin arasındaki gözenekler, pislikle dolarak, suyun geçişini zorlaştırır. Bu nedenle filtrenin iç basıncı yükselir. Manometre kırmızı renge geldiğinde ya da normal basıncınız arttığında, filtrenin bu pisliklerden arındırılarak temizlenmesi ve basıncın başlangıç değerlerine düşürülmesi gerekmektedir. Buna ters yıkama denir. Öncelikle havuz pompası durdurulur. Filtre üzerindeki 6 yollu vana backwash konumuna getirilir. Dip emiş vanası tam açılır. Dip emiş vanası tam açılır, skimmer vanaları ve basma vanası kapatılır. Boşaltma ve denge deposu vanası açılır. Daha sonra havuz pompası çalıştırılır. Su berraklaşıncaya kadar işleme devam edilir. Daha sonra durulama yapılır. Ters yıkamanın ardından filtrasyon yapılırsa filtre pisliği havuza gider. Bu durumu engellemek için 6 yollu vana 3 (RINSE) konumuna alınır. Pompa çalıştırılır ve temiz su gelene kadar devam edilir. Ardından pompa durdurularak, 6 yollu vana tekrar filtrasyon konumuna alınır. Bu işlem her ters yıkama işleminden sonra mutlaka yapılmalıdır.
22.03.2023 Havuz Kum Filtresi Fiyatları Ne Kadar?
Güncel Havuz Kum Filtresi fiyatları 120 TL ile 90066 TL arasında değişmektedir. En ucuz Havuz Kum Filtresi fiyatı 120 TL'dir. Havuz Kum Filtresi fiyatlari, marka, model ve anlık döviz kuruna göre güncellenir.
İkinci El Havuz Kum Filtresi 2. el
2.el Havuz Kum Filtresi sitemizde bulunmamaktadır. Çok sayıda, kullanılmış, sahibinden Havuz Kum Filtresi ikinci el talebi alsak da Bahçe Havuz Market olarak sadece sıfır ürün satışı yapmaktayız. Havuz Kum Filtresi firmadan distribütör/üretici garantisiyle orijinal olarak tedarik edilmektedir.
Havuz Kum Filtresi Montajı, Bakımı ve Tamiri
Havuz Kum Filtresi montajı nasıl yapılır? Havuz Kum Filtresi monte ve kurulum işlemi için lütfen bize ulaşınız. Havuz Kum Filtresi nasıl temizlenir? Havuz Kum Filtresi bakımı hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Havuz Kum Filtresi tamiri için sizi yetkili servise yönlendireceğiz.
Havuz Kum Filtresi Hizmet Bölgelerimiz: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.