l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

Havuz Hijyen Kuralları ve Yönetmelik

Havuz hijyen kuralları, her türden havuz için önem arz eden bir husustur. Havuz yönetmelik detaylarına göre belirlenen bu kurallar, özellikle de havuz tesisleri, SPA merkezleri, oteller ve aquapark gibi alanlar için çok önemlidir.

Havuz Hijyen Kuralları Nelerdir?

Havuz Hijyen Kuralları

Dört mevsim boyunca kullanılan havuzlar, çeşitli hijyen koşullarını sağlamalıdır. Bu sayede havuzu kullanan vatandaşlar için çeşitli sağlık riskleri önlenmiş olacaktır. Her yaz gençler, çocuklar ve yetişkinler birkaç günlük tatilin tadını çıkarırken, aynı zamanda çok ciddi riskler de bu insanları bekler. Bu risklerin önlenmesi adına havuz hijyen kuralları oluşturulmuştur.

Büyük bir yükseklikten baş aşağı atlamak, çeşitli akrobasi hareketleri yapmak, yemek tüketiminden sonra el ve ağzı yıkamadan havuza girmek, havuz etrafında ve havuzda çıplak ayakla dolaşmak gibi durumlar da her sezon ve yılın tüm dönemlerinde çeşitli kazalara ve ölümlere yol açar. Bu tür davranışların önlenmesi için havuz yönetmeliğine dikkat edilmeli ve çeşitli kurallara uyulmalıdır.

Havuz hijyen kuralları hakkında öne çıkanlar:

Havuz Hijyeninin Önemi Nedir?

Havuz Hijyen Kuralları

Havuz hijyen kuralları sayesinde insanların sağlığı teşvik edilir ve güvenli bir yüzme deneyimi mümkün hale gelir. Yüzme havuzlarının hijyeniyle alakalı pek çok nokta, kullanıcıların kendilerine bağlıdır. Havuza çöp atmamak, havuza girmeden önce duşa girmek, havuza idrar yapmamak gibi temel havuz hijyen kuralları bulunur. Bu kurallara uymak çok önemlidir.

Su kalitesi ile alakalı bir diğer önemli konu ise suyun güvenliğini gösteren parametrelerdir. Oldukça yaygın bir hata, klor seviyesi ne kadar yüksek ise suyun o denli temiz olduğuna inanmaktır. Aslında gerekli miktardan daha fazla klorlu suya maruz kalmak da çeşitli sağlık problemlerine davetiye çıkarabilir. Göz ve cilt üzerinde aşırı klorun olumsuz etkileri bulunur.

Düşük klor seviyesi ise havuzdaki bakterilerin çoğalmasına neden olur. Bu nedenle havuzun klor seviyesini takip etmek de tesis yönetiminin işidir. Yani havuz hijyen kuralları kadar havuzun kontrol edilmesi ve bakımının yapılması da son derece önemlidir.

Son olarak, suyun sertlik seviyesi, yapısındaki kalsiyum ve magnezyum düzeyi de önemlidir. Bu maddeler suda çok az görünmektedir. Bundan dolayı havuz suyunda aşırı olmaları da havuzun iç yapısında kireçlenme yapar. İdeal sertlik litre başına 150-250 miligram şeklindedir.

Havuzdan Kaynaklı Enfeksiyonlardan Nasıl Korunabilirsiniz?

Havuz Hijyen Kuralları

Havuz hijyen kuralları takip edilip uygulandığı taktirde herhangi bir sağlık riski oluşmayacaktır. Ancak havuz hijyen kuralları umursanmadığında da enfeksiyon ihtimali ortaya çıkar. Her sene yüksek sıcaklıklardan dolayı havuzlar en popüler seçimlerden biri olur. Havuzun keyfini çıkarırken sağlık detayını göz ardı etmemek gerekir.

Özellikle de ayakların düşmanı olan mantarlar, çeşitli havuz ayakkabıları ve terlikleri ile önlenebilmektedir. Bunlar haricinde havuz hijyen kuralları uygulanmalı ve asla ihmal edilmemelidir. Havuzun sağlığınızı etkilemesini önlemek adına şunları da unutmamalısınız.

Whatsapp
ETBİS