l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

Yüzme nasıl öğrenilir? Detaylı Rehber

Yüzme nasıl öğrenilir ? Yüzmek dendiği zaman aklımıza her zaman tatiller gelmiş olsa da yüzmek aynı zamanda eşsiz bir spordur. Kilo kontrolünü sağladığı gibi aynı zamanda kasları güçlendirerek kalp sağlığında desteklemektedir. Kaslı eklem problemlerinde sıklıkla tavsiye edilen fiziksel aktivitelerden birisi olan yüzme, stres seviyesini düşürerek sağlıklı bir uykuda sağlamaktadır. Bizler siz değerli takipçilerimiz için bugün yüzme nasıl öğrenilir? Kendi başıma yüzebilir miyim? Sorularına cevap vereceğiz.

Tavsiye Yazı: Havuz Bonesi Neden Kullanılır Faydaları Nelerdir?

Denizde yüzmek havuzda yüzmeye göre daha sağlıklıdır. Deniz, havuz gibi yapay bir ortam olmadığı için yüzerken denizde olduğunuzu hissetmek bilinciniz açınızdan sizi daha rahat hissettirmektedir. Aynı zamanda deniz ve okyanus gibi ortamlarda yüzen bireylerin ruhen kendilerini dinlendirdikleri de açıklanmıştır. Havuzda setler olduğu için yüzerken yorulabilirsiniz. Denizde yüzme mesafesi, havuza göre daha fazla olduğu için düz bir şekilde istediğiniz mesafeye kadar gidebilir daha sonrasında dinlenebilirsiniz.

Yüzme nasıl öğrenilir? Detaylı Rehber

Bilindiği üzere yaşanılan bazı cilt hastalıklarının tedavisi için denizin tuzlu suyunun iyi geldiği bu yüzden doktorların denizde yüzmenin iyi bir tedavi olacağını bahsettikleri bilinmektedir. Havuzlar dezenfekte edilebilmesi için klorlanmaktadır. Klor insan sağlığına zarar vermektedir. Aynı zamanda havuzlar kalabalık ortamlar olduğu için hijyen açısından da tehlike arz edebilir.

Denizde ya da havuzda kontrollü ve güvenli bir şekilde yüzmek isteyen bireyler sıklıkla en hızlı yüzmeyi nasıl öğrenebilirim, sorusunu internet ortamında arattırmaktadırlar. Günümüz koşullarında yaygın bir şekilde açılmış olan yüzme kursları üzmeyi öğrenmek isteyen bireyler için kolaylık sağladığı gibi aynı zamanda internet ortamında da yer alan bilgiler ile kolay bir şekilde yüzme öğrenebilirsiniz. Yüzme kurslarına kayıt olmak istemeyip kendi kendine yüzmeyi öğrenmek isteyenler içinde bilgiler bulunmaktadır. Yazı içerisinde bu detaylardan bahsedeceğiz.

En basit yüzme nasıl öğrenilir?

Denizde yüzmeye başlayacak ancak boğulacağından korkanlar için belirtmeliyiz ki: Su daima sizinle birlikte size destek olacaktır. Suyun içerisine girdikten sonra kendinizi kasmadan vücudunuzu gevşetmeye çalışın. Yüzmeye başlayacağınız zaman mutlaka ilk zamanlar sığ alanlarda yani deniz kenarlarında ya da havuz kenarlarında pratik yapın. Yüzmek cesaret isteyen bir spor olduğu gibi aynı zamanda sizi endişelendiren suya batma ya da boğulma gibi ihtimalleri aklınızdan çıkartmalı ve keyfini çıkarmalısınız. Yüzmede belli başlı ve sabit stiller olmasa da kendiniz bir stil geliştirebildiğiniz gibi aynı zamanda var olan teknikleri deneyerek kendinize en uygun olanı da bulabilirsiniz.

Serbest stil yüzüş en yaygın olarak kullanılan yüzme tekniklerinden birisidir. Amatör yüzücüler tarafından tercih edilmeyen bu yüzme tekniği yüzünüzü suya sokmanızı ve bir kolunuzu suyun içindeyken diğer kolunuz ile kulaç atmanız demektir. Bir kolunu sudan çıkarken yüzünüzü diğer tarafa çevirerek nefes alıp aynı şeyi diğer kolunuz için yapmaya başlarsınız. Kolunuzu her aşağı indirdiğinizde başınız tekrar suya girmektedir. Yüzmeye ilk başlayanlar serbest stil yüzüş tekniği bu yüzden fazla tercih edilmemektedir.

Yüzme nasıl öğrenilir

Kurbağalama yüzüş serbest stile göre daha yavaş bir yüzme tekniğidir. Yatay bir konumda olan vücudunuz hareket edebilmesi için kol ve bacaklarınız aynı anda hareket etmelidir. Kollarınız aynı anda suyun altındayken yarım daire şeklinde hareket ederek dirsekten bükülmüş olan kollarınız kulaç görevi görecek ve su altında kaldığınız dönem içerisinde yeniden ilerleyebileceksiniz.

Kelebek yüzüş; kelebek yüzüş stilinde kollar kanat şeklinde görüldüğü için bu ad verilmiştir. Yatay pozisyonda olduğunuz bu stilde kollarınız ön tarafta y şeklini almalıdır. Kollarınızı paralel olacak şekilde suyun içinden geri çekerek sonra yeniden sudan çıkartıp döngüyü yeniden başlatmalısınız.

Sırt üstü yüzme tekniği; diğer yüzme tekniklerine göre sırt üstü suyun yüzeyinde olmanız daha güvende hissettirmektedir. Yukarıya doğru bakarak kollarınızı ve bacaklarınızı hareket ettirirken kollarınız mutlaka yel değirmeni gibi ileri doğru ittirmeli ve bacaklarınız da bu harekete eşlik etmelisiniz. Kolunuzun biri sudan çıkarken diğeri içeri girerek suda ilerlemenizi sağlar.

Yüzme nasıl öğrenilir

Yüzmeyi kendi başına öğrenebilir misiniz?

Kendi kendine yüzme öğrenmek isteyen bireyler en hızlı şekilde yüzebilmek için yüzme pratikleri yapmalı ya da yüzme kurslarına katılmalıdırlar. Yüzme kursuna katılmak istemeyen bireyler pratik yapabilecekleri bir alan bulmalı sığ alanlarda çalışmaları gerekmektedir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tekniklerden kendinize en uygun olanını seçebilir ya da kendi tekniğiniz ile su içerisindeyken rahat bir şekilde nefes alabileceğiniz yüzme tekniğinizi geliştirebilirsiniz.

Yüzmeyi ilk defa öğrenecek olanlar için mutlaka sırt üstü pozisyonlarda alıştırmalar yapmaları gerekmektedir. Suyun içerisindeyken vücudunuzu kasmamalı suyun sizi kaldıracağından emin olmalısınız. Sırt üstü yüzerken ya da denizin su kenarındayken bacaklarını açma kapama alıştırması yapmalısın. Suda süzülürken bacaklarını hareket ettirerek aynı zamanda kollarına da kulaç hareketi yaptığın zaman yüzmeye başlamış olursunuz.

 

 

Whatsapp
ETBİS