Törekent Yüzme Havuzu Nerede? Kayıtlar Başladı!
Törekent yüzme havuzu, yüzme severler için iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Halkın kullanımına açılan havuz, her yaştan insan için harika bir yüzme keyfi sunuyor.
Törekent Yüzme Havuzu Nerede?
Halkın kullanımına sunulan Törekent Yüzme Havuzu, Ankara’nın Sincan ilçesinde yer alıyor. Sincan Belediyesi, Çimşit Yüzme Havuzu sonrasında Törekent Yüzme Havuzu ile de Ankaralıları sevindirdi.
Törekent Yüzme Havuzu, özel yüzme kursu gibi olanaklar sunuyor. Sincan Belediyesi, Çimşit Yüzme Havuzu sonrasında yeni bir yüzme havuzunu ilçeye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor. Yüzmeyi seven her yaştan insan, havuzla ilgili bilgi almak ve kurslara kaydolmak için 444 4 762 numaralı telefondan ilgililer ile iletişime geçebilirler. Sincan Belediyesinin internet sitesi üzerinden de bilgi almak mümkün.
Törekent Yüzme Havuzu Açıldı!
Sincan Belediyesi, üç tane kapalı yüzme havuzu inşa ederek, ilçe sakinlerinin istek ve beklentilerine yanıt verdi. İlk önce Çimşit Yüzme Havuzu açıldı. Şimdi de Törekent Yüzme Havuzu ile belediye, ilçe sakinlerini memnun etti.
Bu yarı olimpik yüzme havuzunda her yaştan insan kulaç atıp yüzme keyfi yaşayabilir. Hatta geleceğin sporcuları da bu havuzda yetişecek. Törekent Yüzme Havuzu, temizlik ve bakım çalışmaları sebebi ile Çarşamba günleri kapalı oluyor.
Törekent Yüzme Havuzu Hangi Günler ve Saatlerde Açık?
Törekent Yüzme Havuzu, haftanın altı günü halka hizmet veriyor. Tesis, yalnızca Çarşamba günleri kapalı oluyor. Bu günde ise bakım ve temizlik işlemleri gerçekleştiriliyor. Tesis, erkek ve kadınlar için belirli gün ve saatlerde kullanım olanağı vadediyor.
Kadın yüzücüler Cumartesi, Perşembe ve Pazartesi günleri tesisten yararlanabilirken, erkek yüzücüler ise Pazar, Cuma ve Salı günleri havuzu kullanabiliyorlar. Bununla beraber tesiste çocuklar için de yüzme kursu veriliyor.
7-13 yaş aralığındaki çocuklar için hafta sonları 09.00-14.30 saatlerinde yüzme kursu gerçekleştiriliyor. Yetişkinler için de yüzme kursları sunan Törekent Yüzme Havuzu, her yaştan bireyin yüzmeyi deneyimlemesine imkan tanıyor. Yetişkinler için bir aylık kurs bedeli üç yüz lira olarak belirlenmiştir. Öğrenciler için bu tutar yüz elli lira şeklindedir. Kurslar hakkında bilgi almak için belediye ile iletişime geçebilirsiniz.
Yüzme Kursunun Faydaları Nelerdir?
Törekent Yüzme Havuzu ile her yaştan vatandaşa yüzme kursu fırsatı sunuluyor. Bunu duyan vatandaşlar ise yüzme kursunun faydalarını da öğrenmek istiyor. Bütün sporların kendi içinde ayrı faydaları vardır. Her bir spor türünün kendine has avantajları bulunuyor. Yüzme, yapıldığı ortam nedeniyle diğer birçok spora oranla birçok farklılığa sahip. Peki, yüzme kursunun faydaları neler? Yüzme kurslarının faydaları hakkında şunları söylemek mümkün:
Koordinasyonu Geliştirir
Yüzmek, vücudun birçok hareketiyle olur. Suda hareket etmek için bacaklarınızı ve kollarınızı hareket ettirirken diğer yandan nefes almaya ve yüzmeye de dikkat edersiniz. İlerlemek için bütün hareketler aynı anda ve ritimle gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı harika koordinasyon becerileri elde edersiniz.
Farklı Kas Grupları Aynı Anda Çalışır
Havuzdayken, suyun yoğunluğundan ötürü hareket etmek için daha fazla kuvvet uygulamanız lazımdır. Bundan dolayı hareket etmek için vücudunuzun birçok bölümünü kullanmanız gerekir. Bu da çok sayıda kas grubunun suda çalışmasına olanak tanır. Ve bütün egzersizler aynı zamanda yapıldığı için çok az egzersiz ile kasları geliştirmek söz konusu olabilecektir.
Akciğer Kapasitesi Artar
Yüzme, tamamen yeterli nefes almayı gerektirir. Bundan dolayı hem yüzmek hem de su altında kalmak, solunum sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Yüzebilmek için akciğerleri düzgün bir şekilde şişirmek gerekir. Bunun için hava kullanımı optimize edilmelidir. Yüzme, sigara kullananlar da dahil olmak üzere solunum yolu hastalıkları olan bireyler için de iyi bir aktivitedir.
Dolaşım ve Kardiyovasküler Sistemi İyileştirir
Kardiyovasküler sistem ve dolaşım sistemi için yüzmenin sunduğu birçok fayda vardır. Yüzme, oksijen tüketimini teşvik eder, nabzı azaltır, direnç oluşturur ve kan basıncını düzenler. Bütün bunlar, egzersizin su ortamında yapılması sayesinde elde edilir. Suda iken vücut serin kalmaktadır. Aynı zamanda yüzme esnasında vücut yatay pozisyondadır. Bu iki detay, kanın kalbe fazla yük bindirmeden vücutta eşit olarak dağılmasını sağlar. Bu da kan dolaşımını destekler. Suda olmak kalbe daha az baskı gittiği için daha fazla fiziksel aktivitenin tolere edilmesine yardımcı olur.
Stres Azaltır
Yüzme sporunun en önemli avantajlarından biri de stresi azaltmasıdır. Çünkü fiziksel aktivite yolu ile beyindeki kan daha verimli bir şekilde dolaşır. Bundan dolayı esenlik ve mutluluk hissinden sorumlu olan bileşenler üretilir.