l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

 Oruçluyken Hamama Gidilir Mi?

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bir aylık oruç tutma serüveni de başlamış bulunmaktadır. Ramazan ayı genellikle kış aylarına doğru yaklaşıldığında kişilerin aklına Oruçluyken Hamama Gidilir Mi? sorusu gelmektedir.

Genellikle gün içerisinde yoğun iş temposunda zaman harcarken oruç tutan bireyler kendilerini rahatlatacak bir aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Bireylerin bu durumda daha iyi bir şekilde oruç tutabilmeleri için rahatlamaları gerektiğinden en iyi çözüm hamama gitmek olarak gelir. Fakat akıllarda oluşan tek soru oruçluyken hamama gidilir mi? sorusudur. Bireyler bu sorunun cevabını tam anlamıyla öğrenemediğinden genellikle hamama gitmemeyi tercih ederler. Fakat bireylerin eğlenceli ve keyif vakitler geçirebilmesi için hamama gidip kendilerine masaj yaptırıp rahatlamaları gerekir. Bu yüzden gün içerisinde oruç tutarken hamama gitmelerinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Çünkü kişi, orucu bozan durumlardan kaçındığı müddetçe hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır.

Hamamda yıkanıldığında mutlaka dikkat edilmesi gereken husus ağız ve buruna su gitmemesi olacaktır. Bireyin bu duyu organlarına su kaçtığı zaman oruç bozulmaktadır. Çünkü orucu bozan durumlardan birisi de ağız ve buruna su gitmesidir. Bu durum gerçekleştiğinde oruç bozulur. Bu imkânlar ve şartlar çoğunlukla sağlanamasa bile yine de hamama gidilmektedir. Aynı zamanda da hamam çok sıcak bir yer olduğundan dolayı bireyde hararete neden olabilir. Bu durumda bireyin orucu tutmasında zorluk yaşaması olasıdır.

 Oruçluyken Hamama Gidilir Mi

Hamama Oruçlu Gidildiğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Hamamların kendilerine ait özgü geleneklerinin bulunması ile birlikte sosyal yaşamda çok fazla tercih edilen ve aynı zamanda da bizim toplumumuzun bir kültürel mirası olarak karşımıza çıkar. Hamamlar günümüzde ruhsal ve genellikle bedensel temizlik için tercih edilmesiyle birlikte aynı zamanda da sağlık açısından da tercih ettiğimiz bir mekân haline gelmiştir. Sağlık sorunu yaşayan bireyler şifa bulmak amacıyla hamamları tercih etmekte ve kullanmaktadır. Eskiden hamamlar çok fazla bilinmez iken şu an ise bireyler tarafından oldukça popüler ve tercih edilir bir hale gelmiştir.

Hamamlar sadece sağlık için değil de aynı zamanda bireylerin rahatça eğlenebileceği ve keyifli vakitler geçirebileceği mekânlar haline gelmiştir. Bu sebeple de günümüzde evlilik ve doğum gibi birçok sosyal olay hamamlarda gerçekleştirilme kararı almaktadır. Bu noktada tek dikkat edilmesi gereken nokta ise hijyendir.

Bu açıdan baktığımızda ise hamamlar çok fazla tercih edildiğinde ramazan ayında da Oruçluyken Hamama Gidilir Mi? sorusu akıllara düşmektedir. Oruçlu iken birçok şey yapılabilmesinde sakınca bulunmadığından hamama gidilmesi de orucu bozmamaktadır. Fakat her yerde belirli kuralların bulunduğu gibi bu noktada da orucun bozulmaması için bireyin dikkat etmesi gereken birtakım huşular bulunmaktadır. Hamama oruçlu gidildiğinde orucun bozulmaması için dikkat edilmesi gereken hususlara baktığımızda ise;

 Oruçluyken Hamama Gidilir Mi?

Hamama Gitmek Orucu Bozar Mı? 

Bireyler rahatlamak amacıyla ve genellikle eğlenmek için hamama giderler. Ramazan ayında ise Oruçluyken Hamama Gidilir Mi? gibi bir düşünce meydana geldiğinden bireyler oruçlu iken hamama gidememektedirler. Fakat bu soruya net olarak cevap verecek olur isek hamama gitmek oruca bir engel teşkil etmemektedir. 

 

Hamama Gidildiğinde Orucu Bozan Durum Nedir 

Oruçluyken Hamama Gidilir Mi? konusunda çok sayıda araştırma yapılmış ve kesin bir cevabın verilmesi oldukça zordur. Bunun nedeni, oruç tutmanın geleneksel dini kurallarında birkaç farklı yorumun olduğudur. Bu konuda uzman olan kişiler, hamama gitmek orucu bozmayacağını öne sürmektedir. Oruçluyken Hamama Gidilir Mi? sorusu orucu bozmayı teşkil etmediğinden bireyler gün içerisinde oruçlu iken gitse de genellikle akşam hava serinlediğinde gitmeyi tercih ederler. Hamama gitmek orucu bozmasa da hamama gidildiğinde bazı hususlara dikkat edilmediğinde oruç bozulur. Bu hususlardan biri de ağız ve buruna su gitmesidir.

Whatsapp
ETBİS