l
Bahçe Havuz
SEPET 🛒 ₺0GİRİŞ / ÜYELİK
☎ 0 (850) 255 09 53

Kenevir Tohumu Yağı Nedir?

Kenevir Tohumu ülkemizde denetimli bir şekilde üretilen bitkilerden birisidir. Günümüzde sıklıkla karşımıza çıkmakta olan kenevir tohumu yağı ise özellikle makyaj malzemelerinde karşımıza çıkmaktadır. Kenevir başlı başına cilde faydalı bir bitki olmasının yanı sıra aynı zamanda kansere olan faydaları ile tanınmaya başlanmıştır.

Günümüzde bitkiler yalnızca orijinal halleri ile değil bazı işletmelerden geçtikten sonra yağ halleri ile de karşımıza çıkmaktadır. Kenevir tohumu aslında ülkemize has bir bitki türü değildir.  1900’lü yıllarda kenevir tohumunun uyuşturucu etkisinin olduğu açıklanması ile birlikte ülkemizde denetimli bir şekilde üretilmeye başlanmıştır.

İklim koşulları göz önüne alındığında ülkemizde yalnızca 19 ilde üretimi yapıldığı görülmüştür. Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetiminde üretimi yapılmaktadır.

Ayrıca Okuyabilirsiniz: Mum Çiçeği Nedir? Detaylı Rehber 

Tohumlar soğuk pres yönteminden geçtikten sonra elde edilen yağa kenevir tohumu yağı denmektedir. Kenevir tohumundan yağ üretilirken sıcak ısıya maruz kalmaması önem arz etmektedir. Yüksek ısıya maruz kalan besinlerin yararlı mineralleri kaybolduğu için soğuk pres yöntemi tercih edilmektedir. Cilde ve saça olan faydaları ile dikkat çeken kenevir tohumu yağı kozmetik sektöründe de sıklıkla kullanılmaktadır.

Uyuşturucu etkisinden dolayı bir dönem ülkemizde dahil olmak üzere pek çok ülkede kenevir üretmek ve satışa sunmak yasaktı. Ancak yasal süreç ve denetimler ile kenevir tohumu üretilmeye başladı. Kenevir içerisinde OMEGA-3 ve OMEGA-6 gibi yararlı yağ asitlerini de bulundurmaktadır. Aynı zamanda kenevir proteinlerin yapı taşı olan aminoasit bakımından da zengindir.

Kenevir Tohumu

Kenevir Tohumu Yağı  Faydaları Nelerdir?

Kenevir bitkisinin soğuk pres yöntemi ile sıkılması sonucunda elde edilen kenevir tohumu yağı ya da kenevir yağı cilde ve saça iyi gelmesinin yanı sıra kanser ile savaşmada da kullanılmaya başlanılmıştır. Ülkemizde denetimli bir şekilde üretilmeye başlanan kenevir bitkisinin faydalarına biraz daha yakından bakacak olursak;

Kenevir Tohumu

Kenevir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılmalı?

Kenevir tohumu yağının eşsiz faydalarından yararlanmak isteyenler öncelikle düzenli bir kullanıma kendilerini alıştırmaları gerekmektedir. Kenevir tohumu yağı kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktor ile görüşüldükten sonra kullanılmaya başlanmalıdır.

Günde bir tatlı kaşığı kenevir tohumu yağı tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda kenevir tohumu yağını salatalarda da kullanabilirsiniz. Kuru cildi olanlar masaj yaparak kullanılır. Bunun haricinde saçlara ise duş öncesi bakım yapmak yeterli sayılmaktadır.Kenevir Tohumu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Cilt üzerinde ki etkileri su götürmez bir gerçek olan kenevir tohumu yağı özellikle sivilce sorunu olanlar tarafından tercih edilmektedir. Kenevir tohumu yağı, egzama rahatsızlığı olanlar tarafından da kullanılmaktadır.

Kenevir Tohumu Yağı Fiyatı

Kenevir tohumu ülkemizde denetimli bir şekilde üretildiği için fiyat konusunda fazla rakamlar görmek mümkündür. Eskiden üretimi yasak olan kenevir tohumu yağı günümüzde bütün aktarlarda bulunmaktadır. Ortalama olarak 250 gr olan kenevir tohumu yağı için verilen fiyat 85 TL gibi bir rakam olmaktadır.

Whatsapp
ETBİS