l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

Havuz bakımı nasıl yapılır? Püf Noktaları

Havuz bakımı yapılırken titiz davranılmalıdır. Havuz bakımının kurallara uygun olması gerekmektedir. Bu sayede temiz ve sağlıklı bir ortam sağlanabilir. Havuz bakımı ‘mekanik fiziksel bakim ‘ ve ‘ kimyasal bakım’ olarak iki şekilde de yapılmaktadır. Mekanik yani fiziksel bakım sezonla birlikte havuz temizliği yapıldıktan sonra havuz derslerinin kontrol edilmesidir. Bu temizlik yapılırken havuz içi aydınlatmaların kontrol edilmesi de gerekir. Detaylı bir şekilde anlatmak gerekirse havuz bakımı şu şekillerde yapılır;

Tavsiye Yazı: Klor nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır? 

Havuz bakımı nasıl yapılır

Havuz nasıl temizlenir?

Havuz temizliği için önemli birkaç faktör bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

Havuz bakımı nasıl yapılır

Havuz bakım ve temizlik maliyeti ne kadar?

Üç farklı havuz türünün farklı maliyetleri bulunmaktadır. Bu maliyetlere sırasıyla bakacak olursak şu şekildedir;

Fiberglas havuzların kullanım maliyeti; Bu havuzların her yıl temizlenmesine gerek olmadığı için bu yönde bir maliyeti mevcut değildir. Kimyasal kullanım açısından bakıldığında 10 yıllık fiberglas havuzların maliyeti 10.000 TL’dir. Elektrik kullanma maliyetlerine bakıldığında ise 10 yıllık maliyeti 10.000 TL olduğu açıklanmıştır.
Beton havuzların kullanım maliyeti; Bu havuzların iki yılda bir asitle yıkanması gerektiği için 5.000 TL bu işlem için verilir.
Vinil astar havuzun kullanım maliyeti; Bu havuzların astarının periyodik olarak değiştirilme maliyeti 10 yıl için 25.000 TL

Havuz temizliğinde nelere dikkat edilmelidir?

Havuzların günlük, haftalık ve aylık olarak temizlenmeleri gerekmektedir. Yosunlaşma ve bulanıklaşma gibi sorunların önüne geçmek için özenle ve dikkatle temizlenmesine özen gösterilmelidir. Temizlik için tek başına bazı kimyasallar yetersizdir. Ayrıca filtre temizliği bu konuda önemli bir husustur. Kimyasalların yanı sıra aynı zamanda havuzun fayansları ve tabanları da temizlenmelidir. Filtreler havuzun yoğunluğuna göre günde 2 veya 3 kere kontrol edilmeli ve ters yıkama yapılmalıdır.

Havuzun kirlenme sebepleri nelerdir?

Açık yerlerde bulunan havuzlar dış etkenlere bağlı olarak daha fazla kirlenmektedir. Hava koşulları nedeniyle, etraftaki kirlerin ve nesnelerin uçması sebebiyle de kirlenen havuzlar bunların yanı sıra ter, kepek, idrar, saç gibi etkenlere bağlı olaraktan kirlenmektedir. Kapalı havuzlarda dış etkenler ve hava koşulları çok etken bir sebep olmasa bile bu havuzlarda oldukça kirlenmeye meyillidir. Ayrıca insanların kullandığı kıyafetlerin, güneş kremlerinin ve spreylerin de bu yönde etkileri mevcuttur. İnsan vücudundaki her şey havuza girildikten sonra suya karışmaktadır bu yüzden havuzlar kirlenmekte ve bu sorunlardan dolayı düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bu temizlikler günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak yapılmalıdır ve aksatılmamalıdır.

Havuzun kirlenmesi engellenebilir mi?

Ne yazık ki havuz kirlenmesi önlenebilen bir şey değildir. Ancak düzenli ve detaylı temizlik yapıldığı taktirde ve bakımları aksamadığı sürece kirlenme süresini bir nebze de olsa uzatabilirsiniz.

Whatsapp
ETBİS