Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu
En popüler yüzme havuzlarından biri olan Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, İstanbulluların sık olarak uğradığı tesislerden biridir. Tesis, Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi içinde konumlanır. 16 Eylül 2006 tarihinde hizmete açılmıştır.
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu Nedir?
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, günümüzün sık şekilde tercih edilen havuzlarından biridir. Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi içindedir. Havuzun üstü daha öncesinde açıktı. Galatasaray tarafından yapılan tadilatla beraber kapalı ve tam bir olimpik havuz haline geldi.
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu Özellikleri Nelerdir?
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, tam bir olimpik havuzdur ve üstü kapalı olacak şekilde inşa edilmiştir. Havuzun çatı kolonları tribünlerin önünden geçmez. Bu nedenle de seyircilerin karşılaşmaları tam olarak izleyebilir. 350 kişilik tribün kapasitesi bulunan tesiste yüzme kategorisinde hizmet verilir. Tesis, olimpiyat ve dünya şampiyonalarında kullanmak için de çok uygundur. Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, günde 600-800 kişiyi ağırlayabilir.
Tesiste 40 sporcu yatılı şekilde kalabilir. Havuzun ısısı 25-26 derece kadardır. Çırpınma havuzunu sıcaklığı ise 28-29 derecedir. Tüm bu sıcaklıklar, kış aylarında da uygun koşullarda yüzebilmeyi sağlar. Sporcuların sağlıklı kalabilmelerine adına havuz suyu klorunun seviyesi de dünya standartlarında tutulmaktadır. Ayrıca bu tesiste rutubet arındırıcı santraller yer alır. Paslanmaz bileşenden imal edilen atlama taşları, alüminyum korkuluklar gibi unsurlar da bu havuzun dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor.
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, enine yirmi ve boyuna da on tane kulvar içeriyor. Havuz, haftanın belli saatlerinde halka açık şekilde hizmet verir. Bunlara ek olarak tesis bünyesinde 0-6 yaş çocuklar ve engelliler için de havuzlar var.
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu Nerede?
Havuz düşkünleri Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu nerede diye de merak etmektedir. Havuza ulaşım oldukça kolaydır. Hem özel araçlarla hem de toplu taşıma vasıtası ile tesise erişim sağlayabilirsiniz. Bu tesis İstanbul kentimizin Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. Havuzla ilgili bilgi almak istediğinizde (0216) 651 99 19-20 numarasını arayabilirsiniz.
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu Kursları Nasıldır?
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, çocuk ve yetişkinler için yüzme kursları da sunar. Bu yüzme kursları aylık üyelik şeklinde sunulur. Derslere dahil olma, haftada iki gündür ve birer olarak ders yapılır. Yüzme kurslarının üç basamağı vardır. Bunlar yüzme bilmeyenler, bilenler ve orta seviye olarak belirlenmiştir. Dersler maksimum beş veya altı kişi ile gerçekleşmektedir. Kursa dahil olmak için belirli bir zaman yoktur. Havuzun derinliği ise 2.20 metredir. Havuzun su sıcaklığı ise mevsime bağlı olarak ayarlanır.
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu kursları için ilk etapta eğitimleri yerinde izlemeniz önerilir. Muhakkak ön görüşme için randevu almak gerekir. Çocuk ve yetişkin yüzme kursları için aylık programlar ve fiyatlar hakkında bilgi için tesisle iletişim kurmanız mümkündür.
Yüzmenin Faydaları Nelerdir?
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, harika bir yüzme deneyimini mümkün hale getirir. Bu havuza uğramak isteyenler ya da tesisteki yüzme kursları ilgilenenler, yüzmenin faydaları hakkında da bilgili olmalıdır. Yüzmenin insanlar için çeşitli faydaları bulunur. Bunlar arasında öne çıkan detaylar:
- Yüzme sporu, özellikle de omuzlarınızı, boynunuzu ve eklemlerinizi esnek tutmanıza yardımcı olur. Diğer yandan %10’a kadar daha fazla oksijen tüketilir. Kalp ise %18’e kadar daha fazla kan pompalar. Bu durum ise kan dolaşımının iyi bir şekilde yerine getirilmesine ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.
- Ruh sağlığı üzerinde de yüzmenin faydaları olur. Nefese odaklanmak, vücudu rahatlatır ve stres duygularını hafifletir. Ayrıca vücut, kaygı seviyelerini azaltan ve ruh halini teşvik eden hormonlar salgılar.
- Isıtmalı havuzlarda daha kolay bir şekilde nefes alabildikleri için astım gibi akciğer problemi olanlara da yüzme etkinliği tavsiye edilir.
- Fiziksel gücü desteklemenin yanı sıra motor becerisini de geliştiren yüzme, kırılma riskini minimize ettiği için çoğu yaştan insana önerilen bir spor türüdür.
- Diyabeti olan ve kalp problemi yaşayan kişiler için ideal bir aktivitedir.
- Hamile kişiler, artrit hastaları, kilo ve sırt sorunu olanlar için yüzme harika bir egzersiz biçimidir.
- Yüzme kan dolaşımını teşvik ettiği için varis problemi bulunanlar, bacaklarını iyileştirmek için yüzmeyi tercih edebilirler.