l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

Diri Balık Havuzu Nedir?

İyi tasarlanmış bir diri balık havuzu, birçok insanın gurur kaynağı olur. Özellikle de sıcak aylarda bu havuzu izlemek, yakınında vakit geçirmek muazzam bir deneyimdir. Balıkları seviyorsanız ve bahçenizde yeterli büyüklükte bir alan var ise onlar için harika bir havuz yaptırabilirsiniz.

Diri Balık Havuzu Ne Anlama Gelir?

Dünyadaki balık üretiminin çoğu, suyu koruyan ve değiştiren, gübre veya balıklar için gıda olarak kullanılabilecek ürünleri alan ve balık türlerinin tutulmasını, üremesini ve yetiştirilmesini mümkün kılan tatlı su havuzlarının işletilmesine dayanmaktadır. Fakat diri balık havuzları, bu havuzlardan biraz farklı yapıdadır. Diri balık havuzu, esasen süs havuzu olarak da tercih edilebilir.

Bahçesinde bir diri balık havuzu bulunan herkes, balıkları için ideal bir yaşam alanı sağladığının farkındadır. Suyun derinliği, büyüklüğü ve konumu, balıklar için çok önemlidir. Bu nedenle de diri balık havuzu yaptırmak istediğinizde bu alanda uzman olan firmalardan yardım almanız önem arz eder.

Bu havuzlarda derinlik özellikle önemlidir. Diri balık havuzunda en derin nokta 120 santimden az olmamalıdır. Ancak balıklarınız o zaman kış aylarını problemsiz bir şekilde tamamlayabilecektir. Bununla beraber havuzun büyüklüğü de balıklar için önemlidir. Genel bir kural olarak 10 cm uzunluğundaki bir balık havuzu en az elli litre su gerektirir.

Büyük havuz balıkları veya dinamik türler, küçük olanlardan çok daha fazla alana ihtiyaç duyar. Ayrıca geniş ve derin bir diri balık havuzu, balıklar için ideal bir yaşam alanı olur. Bu havuzlarda pek çok balık türü aynı anda yaşayabilir. İkiden fazla balık türüne aynı yerde bakmayı düşünüyorsanız, önceden bir uzmandan tavsiye almanız önerilir.

Diri Balık Havuzu Hangi Balıklar İçin Uygundur?

Diri balık havuzu için uygun olan balıklar bulunmaktadır. Bazı balık türlerinin bu tarz havuzlarda bakılması uygun olmamaktadır. Bu cins balıklar diri balık havuzlarında uzun süre yaşamazlar. İkiden fazla türü aynı havuza koymayı düşünüyorsanız; su koşulları, bitkiler ve toprak konusunda aynı taleplere sahip olduklarından emin olun. Ayrıca balık yemi bakımından da bu canlıların aynı gereksinimleri olması önemli.

Örneğin, sürü halinde yaşayan balıklar yalnızca gruplar halinde rahattır. Havuzlar için uygun olanlar, egzotik balıklara göre daha uyumludur. Diri balık havuzu içinde bakabileceğiniz bazı balıklar:

Koi Sazan Balığı

Diri Balık Havuzu

Bu balık cinsi, balık havuzlarının kralı olarak adlandırılır. Beyazdan siyaha ve kırmızıya, koi’nin renkli pullarından oluşan gövdesi adeta büyüler. Dünyanın en eski süs balığı türüdür. Kökeni tam olarak belli değil. Koi yetiştiriciliği, 18. yüzyılda Japonya’da popüler hale geldi. Koi, Japonca’da sazan anlamına gelir.

Bugün, tasarımları ve renk varyasyonları değişen yaklaşık 16 ana tür ve 100’den fazla alt tür var. En popüler olanlardan biri, kırmızı desenli beyaz bir koi olan kohaku’dur. Hem bitki hem de hayvanlarla beslenmeyi severler. Dinamik hareketleri ve renkli ihtişamıyla koi, diri balık havuzu için ideal bir seçimdir. Bu balıkların doğal tokluk hissi yoktur. Bu nedenle beslenmesine özellikle dikkat edilmelidir. Çok fazla alan ve iyi filtreleme gerektirir. Yaşam alanı düzenli olarak temizlenmelidir.

Japon Balığı

Diri Balık Havuzu

Diri balık havuzu için bir diğer popüler seçim de Japon balığı olur. Dünyadaki en eski ikinci süs balığı türüdür ve akvaryumlarda da sıklıkla bulunur. Bu sazan benzeri balıklar, Carassius gibelio’nun bir alt türü olarak yetiştirildikleri Çin’den geliyor. Mütevazı Japon balığı, aerodinamik bir yapıya ve altın-turuncu pullara sahiptir. Boy, yüzgeç uzunluğu, şekli ve rengi bakımından farklılık gösteren birçok Japon balığı vardır. Renkleri turuncu-kırmızı, altın rengi, beyaz, gümüş ya da benekli siyah şeklindedir. Japon balıkları, mülkiyet açısından sosyal, barışçıl ve iddiasız havuz balıklarıdır. Bu güçlü omnivorlar genellikle orta su katmanlarında kalır ve yiyecek aramak için kumlu tabanı kazar.

Kadife Balığı

Diri Balık Havuzu

Diri balık havuzu için uygun bir türdür. Kadife balıklarını havuz balığı olarak beslemek istiyorsanız alacakaranlıkta ve geceleri aktif olduklarını bilmelisiniz. Gündüzleri bitkilerin arasına, özellikle suyun alt katmanlarına sığınırlar ve yüzeyde nadiren görülürler. Kadife balığı barışçıl hayvanlardır ve daha küçük türlerle çok iyi bir şekilde yaşayabilir. Zeytin yeşili bir rengi vardır. Bazı türler altın renginde olabilir. Suyun düşük oksijen içeriğine karşı çok dayanıklıdır. Uzun yıllar boyunca yaşayabilir. Ancak bunun için iyi koşullarda bakılması önemlidir.

Whatsapp
ETBİS