Çim Gübresi
Çim gübresi fiyatları ve profesyonel çim gübreleme için kullanılan, çim coşturan gübre olarak da bilinen çim güçlendirme gübresi, çim yeşillendirme bakım gübresi ve çim için gübre çeşitlerimiz şimdi bireysel kullanım için 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 25 kg, 50 kg seçenekleriyle satışa sunuluyor. Sıvı çim gübresi, kışlık çim gübresi, Vilmorin çim gübresi, Sportmaster gübre, Genta çim gübresi, uzman bitki ve bahçe bakım uzmanlarımıza danışarak çim sahalar için en iyi çim gübresi fiyat ve doğal çim gübresi tavsiye bilgilerini alabilir, organik çimen gübresi fiyatları için sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Çim Gübresi Nerelerde Kullanılır?
Golf sahaları, futbol stadyumları, genel ve özel peyzaj alanlarında, villa bahçelerinde en çok kullanılan kontrollü salınım teknolojisine sahip üzeri tamamen kaplı, iz element paketleri içeren 2 ay ile 9 ay arasında etkili çim gübreleri satışımız stoktan hızlı kargo ile gönderilmektedir.
Bahçe gübreleme çim bakımı için özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Çimlere gerektiği dönemlerde ihtiyacı olan besinlerin verilmesi ile hem çimin uzun ömürlü olması sağlanır, hem de görsel açıdan istenilen görüntüye ulaşılır.
ICL Everris markalı ithal çim gübresi çeşitlerimiz; Sportmaster 9-6-7 dengeli bakım ilkbahardan kış dönemine kadar kullanılabilir, Sportmaster 10-5-21, Sportmaster 15-5-15 çim gübresi kış dönemi, yaz dönemi öncesi çimde oluşan stresi en aza indirerek çimin rengini korumasını ve hastalıklara soğuk ve sıcağa karşı direncini artırır.
Everris Florasol Outdoor çim gübresi çeşitlerimiz hem çimler için hem de bitkiler için rahatlıkla kullanılabilir. 3-4 aylık salınım ömrüne sahip Florasol Outdoor çim gübresi çeşitleri dengeli içeriğiyle her dönem kullanılabilir.
Yeni ekilen çime hangi gübre atılır sorusuna cevabımız Sportmaster 19-19-5 çim gübresi olacaktır. İçeriğindeki azot ve yüksek oranlı fosfor çimin hızla büyümesini ve bir an önce köklenmesini sağlar.
En iyi Çim Gübresi Hangisi?
Çim gübresi çeşitlerinden kullanım zamanı ve şekline göre doğru uygulanan gübre sizin için en iyi çim gübresi olacaktır. Çimleriniz farklı dönemlerde farklı elementlere ihtiyaç duyar. Çime hangi gübre atılır sorusuna cevabımız ise mevsimlere ve çimin mevcut durumuna göre değişkenlik gösterecektir. Örneğin yaz döneminde ve kış döneminde çok soğuk ve çok sıcak havalardan koruyup stres koşullarını en aza indirgemek için potasyum içeriği yüksek gübreler tercih edilmelidir. Yazlık gübre ve kışlık gübre olarak Sportmaster 10-5-21 çim gübresini tercih edebilirsiniz. İçeriğindeki yüksek potasyum ile bu yavaş salınımlı akıllı gübre aynı zamanda çimlerinizin koyu yeşil rengini de muhafaza etmesini sağlayacaktır. Bu nedenle potasyum gübresi ne zaman verilir sorusunun cevabı kış gübresi ve yaz gübresi olarak kullanılması gerektiği olacaktır.
İlkbahar döneminde ise azot içeriği yüksek gübreler tercih edilmelidir. Çünkü bitki uyanışa geçtiğinde yani vejetasyon dönemi içerisinde büyüme ve gelişme evresinde olacaktır. Dolayısıyla bu dönemde azot bitki tarafından hemen kullanılacaktır. Sportmaster çim coşturan gübre Sportmaster 26-5-11 ve Sierrablen 28-5-5 gibi gübreler tercih edilmelidir.
Çim ekimi yeni yapılacaksa veya yapıldıysa fosforlu gübreler kullanılmalıdır. Fosforlu gübreler ne zaman verilir sorusunun cevabı başlangıç döneminde verilir olacaktır. Fosfor gübresi ne işe yarar sorusunun cevabı ise, fosfor içeriği yüksek olan yavaş salınımlı gübre sayesinde çim köklerinin kardeşlenmesi sağlanır. Böylece hızlı gelişim gösterir. Çim başlangıç gübresi olarak Sportmaster 19-19-5 çim gübresini kullanabilirsiniz.
Çim için gübre seçerken bu etmenlere dikkat etmeniz çimlerinizin güçlü gelişmesini sağlayacaktır.
Çim Yosun Öldürücü Önleyici Gübre Nedir?
Çimlerde yosun oluşumu toprak kalitesinin düşük olması, drenaj problemi (çim alanındaki suyun tahliye edilememesi) ve güneş ışığını az almasından kaynaklanabilir. Çimlerde yosun önleyici olarak önerimiz Greenmaster Yosun Önleyici Çim Gübresi 6-5-10 içeriğiyle bu problemin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda demir gübresi olarak adlandırılan Greenmaster Liquid Sıvı Demir hem yosun önlemede kullanılabilir hem de çimin hızlıca yeşil görünüme ulaşmasını sağlar.
Kuruyan çimler nasıl canlanır ?
İlk olarak toprağa belirli aralıklarla tırmık batırılarak toprağın hava alması sağlanır. Çimlerin sararma nedeni eğer aşırı veya yanlış sulamadan kaynaklamıyorsa sabah ve akşam düzenli olarak yağmurlama yapılmalıdır. Eğer besin maddesi eksikliğinden kaynaklanıyor ise akıllı gübre takviyesiyle çimin ihtiyacı olan elementler ve mineraller toprağa verilir. Bu sayede yavaş salınım ile çime geçen organik maddeler çimi canlandırır ve sağlıklı görünüme ulaştırır.
Çim için hangi gübre kullanılır?
Çim için NPK ve mineral içerikli gübreler kullanılmalıdır. Akıllı gübreler her zaman çim için daha güvenilir ve verimli olan gübrelerdir. Yavaş salınımlı olmaları sebebiyle bitkinin ihtiyacı olan element ve mineralleri gerektiği miktarda vererek uzun süreli etki sağlarlar ve bitkinin yanma ihtimalini ortadan kaldırırlar. İlk ekim zamanı çime yüksek potasyum ve fosfor içerikli gübreler verilmelidir. Fosfor çimin köklenmesini teşvik ederek kardeşlenmesini sağlayacak, potasyum ise çimin güçlenmesini destekleyecektir. Çim tohumu ekimi yapılmadan ya da rulo çim serilmeden önce toprağın 15-20 cm altına karıştırılan akıllı gübreler çimin sağlıklı büyümesini sağlayacaktır. İlkbahar döneminde mevcut olan çimlere yüksek azot oranlı gübreler verilerek büyüme hızlandırılabilir. Sonbahar ve kış döneminde potasyum içerikli gübreler ile çim rengi korunur ve strese girme olasılığı en aza indirilir.
Çimlere hangi aylarda gübre atılır?
Çim gübrelenmesi çimi geliştirme ve koruma amaçlı yapılır. Çim tohumunun ekimi esnasında ya da rulo çim seriminden önce mutlaka gübreleme yapılmalıdır. Toprağa karıştırılan yüksek fosfor içerikli akıllı NPK gübreleri ile çimin köklenmesi teşvik edilir ve kardeşlenmesi sağlanarak güçlü bir gelişim gösterir. Çim tohumu ekimi genellikle bahar aylarında, toprak sıcaklığı 15°C ‘nin üzerine çıktığı dönemde yapılmalıdır. Ara ekim dönemlerinde ve onarım için yapılan ekimlerde de akıllı gübre kullanılarak bozulmuş alanı hızlıca kapatması sağlanmalıdır. Çimin gelişim döneminde ise yüksek azot içeren yavaş salınımlı gübreler tercih edilmelidir. Böylece çim büyüme dönemi içerisinde iken (ilkbahar ve yaz ayları) verilen azot ile daha hızlı gelişim gösterir. Sonbahar ve kış döneminde ise çimin stres koşullarını en aza indirmek ve rengini koruması amacıyla potasyum içeriği daha yüksek olan akıllı gübreler tercih edilmelidir. Yani çime bir kere gübreleme yapılmamalı belirli dönemlerde verilen gübre ile desteklenmelidir.
Çim bakımı nasıl olmalı?
Çim bakımı nasıl olmalı? Çim bakımında dikkat edilmesi gereken unsurların başında sulama gelmektedir. Çimler özellikle yaz aylarında yüksek oranda suya ihtiyaç duyarlar. Diğer aylarda da yağmur olmadığı dönemlerde mutlaka sulama yapılmalıdır. Otomatik sulama sistemi mevcut değilse hortumla yapılan sulamalarda su, yağmurlama yöntemi ile (püskürtülerek) çime verilmelidir. Bir diğer husus güneş alma durumudur. Gölge alanda çimlendirme yapılacaksa mutlaka gölgeye dayanıklı çim tohumları tercih edilmelidir. Çünkü çim güneş ışığına da bol miktarda ihtiyaç duymaktadır. Ancak yaz aylarında da bu duruma dikkat edilip sulaması ona göre yapılmalıdır. Gölge alanlarda ise sulama daha az yapılmalı, kökler çok fazla suya maruz kalmamalıdır. Diğer unsur ise gübrelemedir. Belirli dönemlerde kullanılan akıllı gübreler ile çime ihtiyacı olan elementler ve mineraller mutlaka verilmelidir. Böylece çimin sağlıklı gelişimi sağlanmaktadır.
Akıllı gübre ne işe yarar?
Yavaş salınım yapan akıllı gübreler çime ve bitkiye ihtiyacı olan elementleri ve mineralleri belirli bir süre içerisinde kontrollü salınım yaparak verdiğinden yanma problemleri yaşanmasının önüne geçer. Bitkiye gereken elementleri ihtiyacı olduğu kadar verdiğinden ötürü hem sağlıklı bir gelişim hem de ekonomik bir çözüm sağlar. İçeriğinde bulunan azot, fosfor, potasyum ve mineraller kontrollü olarak bitki tarafından kullanılır. 2-3 ay, 5-6 ay, 8-9 ay gibi sürelerde yavaş salınım yapan gübre çeşitleri mevcuttur. İçeriğinde NPK oranına göre ve salınım sürelerine göre bitkinize gereken gübreyi seçerek gelişimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.
Akıllı gübre ne zaman atılır?
Akıllı gübreler çim tohumu ekiminden önce toprağa karıştırılabilir. Böylece çimin sağlıklı gelişim göstermesi sağlanır. Mevcut çimlerde üstten gübreleme yapılabilir. Özellikle ara ekim dönemlerinde ve onarım çimlendirmelerinde mutlaka kullanılıp hızlı gelişim sağlanmalıdır. Kış dönemine girişte çimi korumak amacıyla yüksek potasyum içerikli yavaş salınımlı bitkiye verilerek koruma sağlanmalıdır. Bahar ve yaz aylarında azot içeriği yüksek olan akıllı gübreler bitkinin hızlı büyümesini sağlar.
11.12.2024 🟩 Çim Gübresi Fiyatları Ne Kadar?
Güncel 🟩 Çim Gübresi fiyatları 34 TL ile 7883 TL arasında değişmektedir. En ucuz 🟩 Çim Gübresi fiyatı 34 TL'dir. 🟩 Çim Gübresi fiyatlari, marka, model ve anlık döviz kuruna göre güncellenir.
İkinci El 🟩 Çim Gübresi 2. el
2.el 🟩 Çim Gübresi sitemizde bulunmamaktadır. Çok sayıda, kullanılmış, sahibinden 🟩 Çim Gübresi ikinci el talebi alsak da Bahçe Havuz Market olarak sadece sıfır ürün satışı yapmaktayız. 🟩 Çim Gübresi firmadan distribütör/üretici garantisiyle orijinal olarak tedarik edilmektedir.
🟩 Çim Gübresi Montajı, Bakımı ve Tamiri
🟩 Çim Gübresi montajı nasıl yapılır? 🟩 Çim Gübresi monte ve kurulum işlemi için lütfen bize ulaşınız. 🟩 Çim Gübresi nasıl temizlenir? 🟩 Çim Gübresi bakımı hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. 🟩 Çim Gübresi tamiri için sizi yetkili servise yönlendireceğiz.
🟩 Çim Gübresi Hizmet Bölgelerimiz: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.