l
Bahçe Havuz
Sepet 🛒 ₺0Giriş
☎ 0 (850) 255 09 53

Buğday Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Buğday tohumu yağı son zamanlarda ön plana çıkmaya başlayan doğal yağlar arasında yer almaya başlamıştır. Kış aylarının gelmesi ile birlikte vücutta çeşitli sebeplere bağlı olarak kuruluk meydana gelmeye başlar. Buğday tohumu yağı sayesinde bu kuruluktan kurtulmak mümkün olur. İçerisinde bulunan zengin E vitamini sayesinde cilt için eşsiz bir besleyicilik imkânı sunar. Aynı zamanda cildin çok yoğun bir şekilde nemlendirilmesi için de buğday tohumu yağı ideal bir yağ olmaktadır. E vitamini içeriği en yüksek olan yağlar arasında yer alır. Diğer yağlar ile beraber kullanıldığı zaman pek çok cilt problemine karşı tedavi edici olabilir. Fakat sivilce problemi yaşayan kişilerin bu yağı kullanmaktan kaçınması gerekir. Ciltte bulunan gözeneklerin kapanmasına ve içlerinin temizlenmesini sağlar. İnsanlık tarihinin en eski kültür bitkilerinden biridir. Doğru ve düzenli bir kullanım gösterildiği zaman cildin onarımı ve beslenmesi sağlanmış olur. Direkt olarak uygulama gösterileceği gibi başka yağlar ile karıştırılarak da kullanılır. Hem saçlar için hem de cilt için büyük bir fayda durumu sağlar.

wheat girl

Neden Cilt İçin Kullanılıyor?

Buğday tohumu yağı son yıllarda cilt için kullanılmaya başlandı. Cilt üzerinde pek çok faydası olduğu bilinen buğday tohumu yağının içerik bakımından zengin olması insanların dikkatini çekmeye başladı. İçerisinde bulunan Omega 6 ve Omega 9 yağı sayesinde cildin onarılmasını ve beslenmesini sağlar. E vitamini ve A vitamini bakımından zengin olması da cilt üzerinde tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır. Saf buğday tohumu yağı kullanıldığı zaman cilt üzerinde oluşan pek çok problemi ortadan kaldırmak mümkün olur. Özellikle kış aylarında nem eksikliği yaşayan kişilerin düzenli bir şekilde kullanması gerekir. Alerjen bir madde içermediği için her cilt tipi için uygun olmaktadır. Bütün vücudunuza rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle duştan sonra uygulandığında gözenekler açık olduğu için daha kısa süre içerisinde emilir ve etkisini göstermeye başlar. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde daha sağlıklı bir cilt görünümü meydana gelir. Fayda sağlayabilmek adına düzenli bir kullanım göstermek son derece önemlidir.

Buğday Tohumu Yağının Faydaları

Buğday tohumu yağının cilt üzerindeki faydaları yadsınamayacak kadar fazladır. Evde doğal ürünler ile cildini beslemek isteyen kişilerin mutlaka buğday tohumu yağını tercih etmesi gerekir. Her cilt tipi için uygun olmasından kaynaklı olarak insanlar tarafından çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Buğday tohumu yağının cilt üzerindeki faydaları aşağıda verilmiştir.

Cildi Nemlendirir

Buğday tohumu yağının cilt üzerindeki en büyük faydalarından biri nemlendirme konusunda olmaktadır. Cildi en iyi şekilde nemlendiriciyi için kuruluk ve problemleri ortadan kaldırır. Aynı zamanda vücutta bulunan nemi hapsetme özelliğine de sahiptir. Pul pul dökülme ve kaşıntı gibi kuruluk etkenlerinden kurtulmak için buğday tohumu yağı en ideal tercih olacaktır. Vücudun en çok kuruyan yerleri topuk, diz ve dirsekler olmaktadır. Bu alanlara yoğun bir şekilde uygulandığı zaman kuruluğu tamamen ortadan kaldırabilir. Sadece cilt için değil aynı zamanda saçların nemlenmesi konusunda da faydaları bilinir. Saç derisinde kuruluktan kaynaklı oluşan kepek problemine karşı tedavi edici bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda saç uçlarını da nem konusunda beslediği için kuruluktan kaynaklı saç kırılmaları ortadan kalkar.

E Vitamini Sağlar

Buğday tohumu yağının en büyük faydalarından bir diğeri ise E vitamini bakımından zengin olmasıdır. Cildin ihtiyaç duyduğu E vitamininin neredeyse tamamını karşılayabilir. Vitaminler sayesinde kızaran ve kabaran cildi sakinleştirmek mümkün olur. Aynı zamanda sedef hastalığı gibi cilt problemlerine de tedavi etmek için E vitamini büyük bir önem taşımaktadır. Cildin daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlayabilmek adına ihtiyaç duyulan E vitaminini günlük dozlar ile karşılayabilirsiniz. Sivilceden kaynaklı oluşan yaraları tedavi etmek amacıyla buğday tohumu yağı tercih edilir. Daha sakin ve canlı bir cilt yapısına ulaşabilmek açısından günlük belirli miktarlarda buğday tohumu yağı kullanabilirsiniz. Alerjik bir cilt yapısına sahipseniz ilk olarak boyun kısmına bir miktar uygulayıp herhangi bir kızarma ya da kaşıntı durumu göstermediği zaman bütün cildinize uygulayabilirsiniz.

Kan Dolaşımını Hızlandırır

Buğday tohumu yağının en büyük faydalarından bir diğeri ise kan dolaşımını hızlandırma konusunda olmaktadır. Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır. Cildinize buğday tohumu yağı uyguladıktan sonra bir müddet masaj yapıp kan dolaşımının iyileşmesine destek olabilirsiniz. Kan dolaşımının iyileşmesi ile birlikte cildinizde bulunan hasarlar çok daha kısa bir süre içerisinde onarılır. Aynı zamanda hızlı kan dolaşımı nasıl hakim olan bir cildin daha fazla oksijen aldığı bilinmektedir. Buğday tohumu yağı ile cildinizin kan dolaşımını hızlandırıp daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne ulaşabilirsiniz.

Sivilceye Yatkın Ciltler Kullanmamalı

Buğday tohumu yağı genellikle sivilceye yatkın olmayan ciltler için uygundur. Buğday tohumu yağı sivilceye neden olan bitkisel yağlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu sebeple sivilce oluşumuna yatkın olan ciltlerin kesinlikle kaçınması gerekir. Aynı zamanda çöl yak hastalığı bulunan kişilerin de bu yağı kullanmaktan kaçınması gerekir. Buğday içerisinde gluten bulunduğu için gluten alerjisi bulunan kişilerin bu yağı kullanması uygun değildir. Genellikle kuru cilt yapısına sahip olan kişiler için uygun olan buğday tohumu yağı, cildin ihtiyaç duyduğu nem oranını ortaya çıkarır. Aşırı yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin de tercih etmekten kaçınması gerekir. Sivilceye meyilli cilt yapısına sahip olan kişilerin buğday tohumu yağı kullanması ile birlikte gözenek içlerinde yağ birikimi söz konusu olacağı için sivilce ve siyah nokta oluşumları meydana gelebilir. Aynı zamanda aktif sivilcesi bulunan kişiler tercih ettiği zaman daha fazla sivilce ile karşı karşıya kalabilirler.

Whatsapp
ETBİS